Training Insights Discovery

Savvy_24_09_2019 34615.jpg

Teamsessie

Sterke teams zijn goed uitgebalanceerd, optimaal gefocust en voelen een sterke samenhang. Dit komt niet vanzelf. Deze teamtraining start met een persoonlijk kleur profiel voor elk teamlid en geeft helderheid in ieders persoonlijke voorkeuren (in denken, handelen, communiceren, besluiten nemen etc.) en unieke waarde voor het team. Van daaruit kunnen we met elkaar aan de slag met het team-effectiviteits-profiel wat inzicht geeft in hoe we samen als team presteren. De trainer faciliteert goede team discussies, oefeningen en break-outs zodat het team kan leren hoe de individuele en team-voorkeuren de dynamiek en prestatie van het team kunnen beïnvloeden.

 

 

Kijk hier de video van Insights Discovery

Training Samenwerken & Communiceren

Teambuilding.jpg

We staan stil bij enkele belangrijke kenmerken van effectieve teams (openheid/kwetsbaarheid en feedback) middels het Johari-venster en de theorie van feedback geven/ontvangen. Wij geloven in oefenen met  feedback geven in kleine groepjes (2 tot 3 personen). In overleg met de opdrachtgever stellen we deze groepjes zorgvuldig samen. In veilige duo’s wordt de gewenste feedback voorbereid om daar vervolgens ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Reactie van deelnemers: ”Aan het begin van de middag zat iedereen laag in zijn energie, na de feedback ronden was iedereen enthousiast. Dit maakt verschil uit.”

Training Gezamenlijke Waarden

Gezamenlijke waarden.jpg

Tijdens deze actieve sessie gaan de collega’s met elkaar aan de slag over de (huidige/gewenste) waarden en normen van hun organisatie. Reactie van deelnemers: “Ik ben onder de indruk van de tractie die we als groep in een halve dag met jullie begeleiding hebben gemaakt en kijk uit naar een vervolg; dank jullie wel.” “Het was super gaaf afgelopen maandag. Het hele team is enthousiast. Dank voor jouw inzet en energie om deze middag te laten slagen. We houden contact.”

Outsmart Work

smart working.jpg

Een hoge workload, deadlines, een volle agenda en een niet ophoudende stroom aan e-mails.

Er komen allerlei zaken ad hoc op je af die niet op je to do-lijst stonden. Je krijgt niet af wat je af had willen hebben. Je inbox is je manager geworden en je voelt geen regie meer over je eigen agenda. Schaam je niet. Dit is het gevoel van velen. We werken hard, maar worden afgeleid, stellen niet de juiste prioriteiten of grenzen en het lukt ons daarom niet om effectief en efficiënt te werken. Dit kan anders. De training Outsmart Work geeft je het gevoel terug ‘in-control’ te zijn, verlaagt je gevoel van werkdruk en maakt je effectiever en efficiënter. Je krijgt simpelweg meer gedaan in minder tijd en doet de dingen die je moet doen. 4-6 uur tijdwinst!

Training Strategische Teamsessie

Smart Teams strategy (1).jpeg

Elk team heeft richting nodig en de drive om ook met elkaar die richting in te lopen. Visie, missie en doelen hebben draagvlak nodig om ook uitgevoerd te gaan worden. Wij faciliteren samen met het hele team strategische sessies waarin we allereerst ruimte geven aan creativiteit en out-of-the-box denken, waarna we eindigen met concrete (uitgewerkte) plannen voor de toekomst. Een strategische sessie kijkt meestal tussen de 2 en 5 jaar vooruit.