Herken je jezelf hierin:

Je opent ‘s ochtends als eerste je inbox om te kijken welke mails erbinnen zijn gekomen. Gedurende de dag word je door de meldingen op je scherm continu geattendeerd op nieuwe mails. Op sommige reageer je direct, op andere neem je je voor om later te reageren. Veel mails blijven in je inbox, dat opruimen komt later wel. Al snel loopt je mailbox vol met gelezen én ongelezen mails. Inmiddels moet je scrollen door je scherm om te zien wat er nog open staat. Tussendoor krijgt je ook nog mondelinge vragen en verzoeken van collega’s.

Je hebt het gevoel geleefd te worden, komt niet toe aan de dingen die je gepland hebt en zo nu en dan ontdek je dat je een taak vergeten bent. Je voelt een vorm van stress, want je bent niet meer in-control. Je mailbox is de manager van je tijd geworden!

Wil jij meer controle over je tijd en je inbox?

In deze elearning leer je de controle terug te krijgen én houden.
Door een beter gebruik van Outlook creëer je een dashboard van waaruit je je werk moeiteloos kan aansturen. Je leert hoe je overzicht houdt over je taken en hoe je je inbox leeg kan houden. Hierdoor ben je beter in staat prioriteiten te stellen en keuzes te maken. Het gevolg is dat je meer in control bent, meer gedaan krijgt en minder werkdruk voelt.
Met deze nieuwe werkwijze en beter gebruik van Outlook bespaar je al snel 1-2 uur per week!

Invulling programma om 1-2 uur te besparen:

Het programma start met de Savvy Scan, een vragenlijst als 0-meting hoe je nu werkt. Daarna bespreken we het strategisch belang van een lege inbox, een leeg bureau en een leeg hoofd en helpen we je bij het creëeren van een werkomgeving voor jezelf waarmee je een leeg hoofd, lege inbox en leeg bureau krijgt. We laten zien hoe je outputgericht je mail kan verwerken en hoe je werkt met de outlook takenlijst. We geven opties voor archiveren om jou te helpen bij de keuze voor een ondersteunend archief. Ook krijg je hands-on tips voor het instellen van je Outlook, zoals het aanmaken van regels en het uitzetten van meldingen. Het programma eindigt met een nieuwe scan om te meten wat jouw winst is.

Investering

Je doorloopt het programma in je eigen tempo wanneer het jou uitkomt. De gemiddelde tijdsinvestering is 2 tot 3 uur waarbij je stap voor stap wordt  begeleid bij het implementeren van een nieuwe werkwijze en het (anders) instellen van de Outlook-omgeving.

Persoonlijke begeleiding

Wanneer je meer wil is het mogelijk om na de e-learning module een één op één coaching met één van onze trainers in te boeken waarin je ingaat op jouw specifieke situatie en de trainer met behulp van scherm delen kan meekijken met je werkomgeving en je specifieke tips geven. 

klik hier voor meer informatie of om je direct aan te melden